Witte asperges met salie en rösti rondjes
20 minuten bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwijder 2 cm. van de onderkant van de asperges en schil ze tot aan de kopjes
- Kook de eitjes (niet te hard) en de asperges (voeg aan het water van de asperges wat suiker en zout toe)
- Rasp de schil van een citroen
- Frituur de rösti rondjes in 3-5 min. of in 15-20 min. in de oven
- Houd de salieblaadjes 10 sec. in het frituurvet. Heb je geen friteuse bak ze dan 10 sec. in olijfolie in de koekenpan
- Smelt langzaam de roomboter op een laag vuur
- Wikkel de asperges in de achterham
- Verdeel de rösti rondjes, de asperge-pakketjes en gehalveerde eitjes op de borden
- Giet de gesmolten roomboter over het gerecht en maak af met citroenrasp, zeezout, peper en de gefrituurde salieblaadjes
Wijnsuggestie: Verdicchio
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 625 kcal
- 41 g vet waarvan 22 g verzadigd
- 30 g koolhydraten
- 31 g eiwit
- 7 g vezels
- 3,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen