U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Witte asperges met salie en rösti rondjes

20 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Rondjes met Bacon & Ui
  • Verse salie 20 gr.
  • 4 verse eieren
  • 1 citroen
  • Witte asperges 1 kg.
  • Suiker
  • Achterham 400 gr.
  • Friteuse of oven
  • Roomboter 100 gr.
  • 2 kookpannen

Bereiding:

  • Verwijder 2 cm. van de onderkant van de asperges en schil ze tot aan de kopjes
  • Kook de eitjes (niet te hard) en de asperges (voeg aan het water van de asperges wat suiker en zout toe)
  • Rasp de schil van een citroen
  • Frituur de rösti rondjes in 3-5 min. of in 15-20 min. in de oven
  • Houd de salieblaadjes 10 sec. in het frituurvet. Heb je geen friteuse bak ze dan 10 sec. in olijfolie in de koekenpan
  • Smelt langzaam de roomboter op een laag vuur
  • Wikkel de asperges in de achterham
  • Verdeel de rösti rondjes, de asperge-pakketjes en gehalveerde eitjes op de borden
  • Giet de gesmolten roomboter over het gerecht en maak af met citroenrasp, zeezout, peper en de gefrituurde salieblaadjes

 

Wijnsuggestie: Verdicchio

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 625 kcal
  • 41 g vet waarvan 22 g verzadigd
  • 30 g koolhydraten
  • 31 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 3,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen